Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба „Кућа коју смо градили 90-их“ од 8. септембра до 8. октобра у објекту Биро у Дистрикту

Изложба „Кућа коју смо градили 90-их“ биће отворена од 8. септембра до 8. октобра у објекту Биро у Дистрикту, у оквиру отварања шестог Калеидоскопа културе у Новом Саду.
Фото: visitdistrikt.rs

Изложба ће бити део мултимедијалног догађаја Нераскидиве везе, коју ће новосадска публика имати прилику да погледа и након отварања Калеидоскопа културе, све до 8. октобра.

Након Отварања Калеидоскопа културе, односно од 10. септембра, ова изложба ће бити отворена радним данима од среде до недеље, и то од 10 до 14 часова, па од 16 до 20 часова (двократно). Понедељком и уторком атеље у Дистрикту неће радити.

Изложба „Кућа коју смо саградили 90–тих“ има за циљ да створи провокативно искуство суочавајући посетиоце са објектима и аудио-видео инсталацијама које означавају културне, политичке и идеолошке промене које су наступале у последњој деценији 20. века.

Интеграцијом објеката у јединствену целину која представљају феномене попут  пада Берлинског зида, ратова у бившој Југославији и утицаја поп/треш културе, изложба настоји да евоцира успомене и прикаже перспективу из угла младе особе у адолесцентном добу, особе која се формирала у таквом времену.

Сама (не)могућност приступа прошлости, односно непостојање званично дефинисане историјске перспективе тог временског периода, оставља могућност за више паралелних тумачања историје.

Стога објекти не дају јасне и конкретне идеолошке или политичке ставове, већ омогућавају да се кроз сурет са њима отвори питање шта су то биле 90-те и како би то време формирало једну личност или једно друштво, односно какву смо то кућу саградили 90-тих.

Улаз је слободан.

Otvaranje Kaleidoskopa kulture od 7. do 10. septembra na Korzu i u Distriktu

Преузмите андроид апликацију.