Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Изложба концептуалног накита „Једно лице и цртице“ у КЦНС

Изложба концептуалног накита „Једно лице и цртице“ Тамарe Зечевић биће отворенa 4. јануара у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до 17. јануара.
Фото: Unsplash/Romina BM

Једно лице и цртице је самостални уметнички пројекат концептуалног накита. Иако у свету постоји од шездесетих година XX века, уметничка форма коју представљам недовољно је позната на простору Балкана. Оно по чему се овај накит издваја је то што он обједињује уметнички концепт у виду писане речи и сам рад. Корелација уметничког концепта и рада, у овом случају два неодвојива дела целине, готово увек превагне у корист концепта тако да он диктира све важне елементе самог рада, чак до те мере да може обесмислити основне и најчешће перципиране елементе накита у традиционалном смислу (естетско и функционално).“

Тамара Зечевић, самостални уметник-вајар, члан је Not Only Decoration удружења уметника концептуалног и савременог накита из Аустрије, Precious Collective удружења уметника концептуалног накита Велике Британије и вајарске секције УЛУПУДС-а. Од 2011. године одржала је осам самосталних изложби и учествовала на четрдесет и шест групних жирираних изложби у више градова Србије али и у Швајцарској, Немачкој, Пољској, Финској, Француској, Холандији и Мађарској… Учествовала је на више интернационалних уметничких пројеката. Држи радионице и предавања из области концептуалног и савременог уметничког накита, дизајна и техника израде накита.

Сарадници на пројекту Једно лице и цртице:

уредница: Љиљана М. Симић
лектор: проф. Александра Дракулић
глумица: Ирена Тепшић
аутор видео-рада Трчање за културом: Радиша Никодијевић

Prva ovogodišnja berza vinila, stripova i knjiga 15. januara

Преузмите андроид апликацију.