Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Изложба фотографија Дарка Бабића – „Негде у граду“, од 5. до 15. јуна

Изложби фотографија Дарка Бабића под називом „Негде у граду“ посетиоци Културне станице Свилара имаће прилику да сведоче у периоду од 5. до 15. јуна. Отварање изложбе одржаће се 5. јуна у 19:00 часова.
Фото: КС Свилара
О изложби:

„Тема фотографске изложбе Дарка Бабића су детаљи урбане архитектуре и делова индустријских објеката, а представљени су минималистички. Човек често гледа архитектуру у целини објекта, и тешко је другачије, јер људско око има широки угао гледања и не може да издвоји и уочи детаљ. Зато Дарко узима телеобјектив уског угла да издвоји неки фотографски минималистички исечак, који одражава суштину архитектонског објекта.

Минималистички приступ је задржан и код боје. Контраст боје и светлости, уз једноставну чврстину линија, одаје снагу изграђеног објекта. Каткада његову пажњу привуче и станар висина архитектонских здања – голуб, који својим односом спрам станишта које му није природно, а на које се адаптирао, архитектонском детаљу даје топлину. Аутор је постигао на појединачким фотографијама склад линија, површина и боја, да ниједан од ових ликовних елемената нема превагу у односу на други.

Ипак, када погледамо целину изложбе, линија се издваја по својој разноврсности од једне до друге фотографије. Она је ритмична, понављајућа, дијагонална, спирално изломљена, угаона, лучна, увијајућа, перспективна, степенаста, и потиче како од објекта, тако и од густих сенки које остаје по објекту.“

Милован Улићевић

О аутору:

Дарко Бабић рођен је у Теслићу, у Босни и Херцеговини. Основну школу завршио је у Шиду а средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. Да би потом уписао „Факултет примењених уметности и дизајна“ на смеру „Дизајн ентеријера и намештаја“ у Београду (1988-1995).

Био је запослен у две фирме за пројектовање и производњу намештаја на позицији руководиоца пројектног бироа. Учествовао је на више самосталних и групних изложби. Иза себе има велики број реализованих пројеката из домена опремања ентеријера како у земљи тако и у иностранству.

Тренутно је запослен на Академији уметности у Новом Саду на департману ликовних уметности, катедри за дизајн ентеријера у звању доцента на предмету дизајн намештаја.

Фотографијом се активно бави последњих десетак година и активни је члан фотографског клуба „Војводина“ из Новог Сада.

Ponedeljak kakav smo samo mogli poželeti! Najlepša zabava za roditelje i decu počinje danas! (ponedeljak, 5. jun)

 

Преузмите андроид апликацију.