Почетна > Урбани Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Изложба „eCleCtic“ у Новом Саду

У галерији „Форма“ која се налази у улици Илије Огњановића 3, у Новом Саду можете погледати изложбу Сенке Ђорђевић „eCleCtic“ која се одржава у перооду од 29. јуна до 18. јула.
Фото: PrtSc/Upidiv/Facebook

Еклектика је стил у коме нема правила, у њој је све необично и разноврсно. Овај стил привлачи невероватну пажњу и самим тим тражи необичан и индивидуалан приступ одевању.

За еклектику заправо можемо рећи да је скуп неколико различитих стилова и праваца који су под једним именом. Са овим стилом постиже се немогуће, и то је да заиста сви стилови функционишу у складу.

У еклектицизму сваки детаљ наглашава стил. Светлије боје буде жељу за уживањем у животу, а комбинацијом ствари из различитих стилова који се међусобно допуњују добијамо јединствени изглед.

Уз помоћ еклектицизма у свету, добијамо самопоуздање и могућност да будемо оно што јесмо, на начин који нам прија.

Биографија о креаторки:

Сенка Ђорђевић рођена је у Вршцу 02.03.1988. године. Рано детињство проводи сликајући са познатим Вршачким сликарима мр Звонимиром Сантрачем, мр Томиславом Сухецким и мр Миланом Бланушом.

По занимању је дипломирани мастер инжењер за дизајн текстила и одеће. Дипломирала у класи доцента Василија Ковачева (модног дизајнера) са оценом 10.

Након студија уписује школу фотографије у класи професора Александра Келића и Саше Прерадовића. Поред тога завршава и школу за графички дизајн у Београду.