Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Изложба „Девојке са крилима“ оживела СПЕНС! (ВИДЕО)

Јуче је СПЕНС летња сцена била улепшана и обојена магичним радовима наше суграђанке, дипломираног ликовног уметника Дејане Бачко. Поред радова ове фантастичне младе уметнице изложбу су употпунили и радови талентоване уметнице Пријане.

Дејана је познатија свима као „Девојка са крилима“. Сви који је повезују са спортом не греше у томе,  Дејана је шампионка у паратеквандоу, али сликарство је њена прва љубав, професија и животно опредељење.

Фото: Градске инфо

Сликарством се бави од своје пете године, а од девете године је чланица удружења ВДМФК (удружење сликара који сликају устима и ногама).

Фото: Градске инфо

О Дејани не треба посебно да вам причамо, она је девојка која осмехом плени и која је препуна позитивне енергије. Такви су и њени радови, позитивни, обојени јарким бојама и осликавају живот и радост.

Дејани животни мото је: „Користите осмех да промените свет, не дајте да свет промени ваш осмех!“.

И дефинитивно својим осмехом Дејана може да учини све што пожели.

Пријана је однедавно наша суграђанка. У Нови Сад се заљубила када је први пут дошла као туриста. Одушевили су је пријатни, насмејани, добродушни и весели људи који живе у Новом Саду и изабрала је да јој Нови Сад буде дом.

Фото: Градске инфо

Пријана се бави уметношћу последњих двадесет година, дипломирани је сликар декоратер, радила је у позоришту у Санкт Петербургу и предавала је у школи као наставник ликовне уметности.

Ако вам допадну њени радови и ако сте љубитељ тетоважа њене радове можете имати и као успомену за цео живот на својој кожи. Пријана је tattoo artist у студију „TattoRoy“ који се налази у Шафариковој улици број 33.

Изложба ових талентованих младих девојака је у склопу акције „СПЕНС живи“ и део је промоције младих и неафирмисаних уметника из Новог Сада.

Организатори догађаја спремају још пуно оваквих и многих других дешавања која морате посетити.

Сва обавештења и информације можете пронаћи на Инстаграм профилу организатора СПЕНС живи (култураспенс).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPENS ŽIVI (@kulturaspens)

Ако сте пропустили отварање изложбе, не брините, радове можете погледати до 10. септембра на првом спрату СПЕНСА изнад фонтане у такозваном  „АРТ Кутку“.

 

Muzikom iz omiljenih filmova, vrhunskom rasvetom i nesvakidašnjom lokacijom otvoren ovogodišnji Kaleidoskop (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.