Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Изложба „Декодирање материје“ Адријен Ујхази, 28. септембра

Изложба „Декодирање материје“ и разговор са ауторком, уметницом Адријен Ујхази биће одржана у Планетаријуму на Петроварадинској тврђави (Петроварадинска Тврђава 11) у четвртак 28. септембра у 20.00 часова.
Фото: промо

Изложба “Декодирање материје” организује се у оквиру манифестиације “Ноћ истраживача”, а базирана је на еволуирајућем односу уметности и науке.

Адриен Ујхази је широкој јавности позната као уметница по свом био-арт приступу и уметничком интервенцијом са живим системима.

Завршила је основне и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку за ликовну уметност. У статусу самосталне уметнице је од 2021. године и неформално дели своје знање и искуство у алтернативној уметничкој продукцији кроз различите иницијативе. Добитница је више стипендија и награда, активно учествује на изложбама, пројектима, сарадничким иницијативама. Њен рад је приказан у бројним галеријама, музејима и фестивалима.

Изложба “Декодирање материје” реализује се у сарадњи ЕУ Инфо поинт-а Нови Сад, Научним клубом Нови Сад, Културном станицом Свилара, Лабораторијом за микологију – ПроФунги, Департмана за биологију и екологију и Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду.

Najsvetlija noć u godini stiže i u Naučni klub Novi Sad

 

Преузмите андроид апликацију.