Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба академског сликара Лазара Пиљојчића у галерији Прометеј

У петак, 31. марта, са почетком у 19 часова у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16, Нови Сад) биће отворена прва самостална изложба Лазара Пиљојчића, младог новосадског уметника која носи назив „Хоризонти“. Изложба ће бити отворена до 21. априла.
Фото: PrtSc/prometej.rs
О изложби

Изложба „Хоризонти“ младог и перспективног уметника Лазара Пиљојчића одражава уметникову особену визију и сензибилитет. Свако платно представља другачији тренутак у времену, са храбрим потезима четкице и бојама које сцене чине живима. Вешто коришћење светла и сенке ствара дубину и димензионалност, привлачећи пажњу посматрача и уводећи их у сцену.

Приказ уметничког израза кроз комбинацију апстрактне форме и мотивације из природе. Слике се фокусирају на хоризонте леденог мора и неба, пастуозни хоризонтални потези се косристе као елементи који додају слојевитост и дубину сликама.
Хоризонт као главни мотив који се провлачи кроз читаву серију слика и представља прелаз између две површине, а овде је приказан кроз апстрактни приступ у којем се граница између ова два елемента често стапа и губи. Коришћење апстрактних форми наглашава идеју непрекидности и бесконачности.

О аутору
Лазар Пиљојчић рођен је 1994. године у Краљеву. Средњу уметничку школу завршио је у Краљеву 2013. године, смер – ликовни техничар. Након средње школе завршава основне и мастер академске студије на Академији уметности у Новом Саду, смер сликарство, под менторством Босиљке Зиројевић Лечић на основним и Видоја Туцовића на мастер студијама. Од 2013. године активно учествује на бројним групним изложбама, уметничким колонијама и пројектима.
Улаз је бесплатан.

Predstava „Devojčica sa šibicama“ u Pozorištu mladih

Преузмите андроид апликацију.