Почетна > Србија
Србија

Излиле се реке и у Драгачеву, Тутину, Чачку, трагају за две особе у Новом Пазару

Због обилних падавина ситуација и изливања река ситуација је и даље критична у Пријепољу и Сјеници, у Новом Пазару се трага за две особе, на Лиму код Бродарева подигнут је још један насип, а драгачевска села су погођена изливањем Бјелице.
реке
Фото: Танјуг/Александар Нићифоровић

Припадници Сектора за ванредне ситуације, „Србијавода” и општина обезбеђују угрожена места.

Владимир Бабић, председник општине Пријепоље, рекао је да је Лим тренутно на квоти од око 350 центиметара.

Према његовим речима, директор „Србијавода” Горан Пузовић, дао је наредбу да се уради још један заштитни појас у Бродареву. Којим ће се штитити тридесетак кућа.

Каже да Пријепоље, сваким порастом водостаја Лима, плави на четири локације.

Директор „Србијавода” Горан Пузовић рекао је да је Бродарево најугроженија тачка од поплава и да се предузимају све превентивне мере како би се заштитили животи и имовина грађана.

Припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације и градског кризног штаба трагају за две особе у новопазарском насељу Ћеремиџиница.

Надлежни су на терену где утврђују наводе да су се особе утопиле у реци Трнавици, која је надошла због обилних падавина.

На територији Новог Пазара уведена је ванредна одбрана на рекама Рашки и Јошаници. Због кише, која од синоћ пада, порастао је водостај новопазарских река и излила се река Рашка.

Рашка се излила на неколико локација у насељима Селаковац, Луг и код ресторана Саз, рекао је руководилац Одељења за ванредне ситуације Исмаил Дупљак. Истакао је да се дуж свих водотока у граду налазе грађевинске машине. Које интервенишу на критичним местима и да је ситуација, за сада, под контролом.

Ибар је још у границама редовне одбране код вароши Рашке. У Тутину се излио Видрењак. Екипе су на терену и процењују опасност.

У Сјеници се скоро 48 сати мештани се боре са поплавама, услед изливања реке Грабовице. И даље је критично у насељу Букреш, где је јуче поплављено више од 40 кућа.

Целу ноћ су дежурали припадници Сектора за ванредне ситуације, али и мештани како би се ублажиле последице, пуне се џакови. Више од 20 пумпи црпи воду из поплављених дворишта.

Укључена је сва механизација јавних предузећа, али и механизација и теренска возила приватника.

У Чачку су се јутрос излиле мање реке, а највише проблема било је у насељу Трнава. Због изливања из канала вода је продрла у подрумске просторије, гараже неколико кућа и још се није повукла из дворишта.

На препумпавању воде ангажовале су се екипе градског штаба за ванредне ситуације и комуналних предузећа.

Река Бјелица излила се јутрос на оранице у небрањеном подручју у више насељених места у Драгачеву.

У Пријепољу се излила река Сељашница

 

Преузмите андроид апликацију.