Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Изграђене пешачке стазе у Бегечу

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршила је изградњу недостајућих пешачких стаза на непарној страни улице Доситеја Обрадовића у Бегечу.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Grad po meri Novosađana (@gradpomerinovosadjana)

Изграђено је 112 метара стазе између улица Вука Караџића и Рибарске, и још 114 метара између улица Ђуре Јакшића и Петра Драпшина.

Радови, вредни 2,4 милиона динара, завршени су у уговореном року.

Бегеч на европској бициклистичкој мапи

Када се прича о инвестицијама у насеље Бегеч, мора се поменути и бициклистичка стаза која је део мрежа европских бициклистичких рута, а чију изградњу у више фаза су заједнички финансирали Република Србија (Министарство трговине, туризма и телекомуникација) и Град Нови Сад (Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције).

Фото: Град Нови Сад

Наведена инвестиција део је пројекта Европске бициклистичке федерације којим се развија 14 међународних бициклистичких коридора у мрежу која покрива читав европски континент.

Бициклистичка стаза Нови Сад – Бегеч припада једном од три коридора који пролазе кроз Србију, коридору Euro Velo 6, од Антлантика до Црног мора.

Овај коридор, који представља једну од најпопуларнијих европских рута, има почетак на обалама Атлантског океана у Француској, а затим пролази кроз Швајцарску, Немачку, Аустрију, Словачку, Мађарску, Србију, Хрватску, Бугарску и завршава се у Румунији, на обалама Црног мора.

Бициклистички коридор Euro Velo 6, у Србији познатији као Дунавска рута, кроз нашу земљу се протеже у дужини од 665 километара.

Град Нови Сад сваке године издваја значајна средства на изградњу и одржавање бициклистичких стаза, као и у развој културе бициклизма.

Пречистач отпадних вода велики добитак за Бегеч

Веома важна инвестиција Града Новог Сада у ово место била је изградња пречистача отпаних вода, која је завршена прошле године.

Ова инвестиција вредна 210 милиона динара омогућила је житељима Бегеча да више немају проблема са септичким јамама. Пречистач у Бегечу је четврти после Руменке, Степановићева и Ковиља.

Ова инвестиција утолико је већа ако се има у виду близина парка природе “Бегечка јама“, који се  налази на територији Града Новог Сада, на левој обали Дунава, дужине од око 7,8 км у насељу Бегеч.

Овај парк природе захвата површину нешто мању од 500 хектара и под заштитом је државе као значајно природно добро.