Почетна > Србија
Србија

Издвојено 9 милиона динара за помоћ спорту на КиМ

Владина Канцеларија за Косово и Метохију издвојила је 9 милиона динара за помоћ развоју спорта и подршку спортским клубовима и удружењима на простору Косова и Метохије, а средства на конкурсу у децембру добиле су 24 спортске организације и клуба.
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Заменица директора Канцеларије за КиМ Душица Николић и помоћница директора Милена Парлић разговарале су данас у Косовској Митровици са представницима удружења и спортских клубова који су на конкурсу добили средства Канцеларије о реализацији ових пројеката и будућим потребама.

Помоћ је намењена за набавку неопходне опреме и реквизита, организацију спортских такмичења, спортских школа, радионица и кампова, а суфинансирани су пројекти у бројним спортовима, од фудбала, рукомета, кошарке, одбојке, школа шаха, тениса, атлетике у српским срединама и јужно и северно од Ибра, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Након састанка, Николићева је истакла да ће Канцеларија наставити да помаже где год је то могуће, а да је улагање у спорт важан сегмент у подршци младима на КиМ.

„Канцеларија за КиМ је у претходном периоду финансијски помогла спортска удружења на територији АП КиМ у свим њиховим идејама и пројектима. Овим путем смо им и лично захвалили на њиховим активностима у пружању подршке младима и у раду са младима на позитиван начин. Канцеларија ће се трудити да и у будућем периоду помогне на сваки могући начин. Данас смо саслушали проблеме са којима се млади сусрећу и трудићемо се да радимо на стварању бољег амбијента за развој деце у спорту“, поручила је Душица Николић.

Горан Ковач, председник Спортског савеза Косова и Метохије истакао је значај подршке државе Србије развоју спорта на КиМ.

„Данас смо сведоци још једне помоћи наше државе Србије преко Канцеларије за КиМ. Данас су ту били клубови, удружења, као и савези који су добили значајна средства која ће помоћи у функционисању спорта на КиМ. Као у увек што кажем без наше државе ми овде не бисмо опстали ни као народ ни као спортисти јер да нема финансирања не би било ни спорта на КиМ. Знамо са чиме се клубови суочавају, да наши клубови играју у централној Србији, то су додатни трошкови, тако да сваки вид помоћи има велики одјек међу спортистима на КиМ“, поручио је Ковач.

Небојша Симић из Фудбалског савеза Косовског округа навео је да је важно да је помоћ стигла и у клубове јужно од Ибра.

„Овом приликом захваљујем се Канцеларији за КиМ за несебичну помоћ коју нам је пружила да наши клубови из централног дела КиМ, из Косовског Поморавља, а такође и клубови са севера КиМ добију спортску опрему и да будемо опремљени за лигу у којој се такмичимо“, навео је Симић.

У наставку посете, Николићева и Парлићева су уручиле и пригодне поклоне најмлађим предшколцима Косовске Митровице, а фудбалски клубови Партизан и Црвена звезда, као и фирма Дексико из Београда, донирали су поклон пакете и играчке за децу из Косовске Митровице и Лепосавића.

Након тога, представнице Канцеларије за КиМ обишле су и Кик-бокс клуб „028“, који је је захваљујући средствима Канцеларије за КиМ добио нови ринг и додатну опрему, додаје се у саопштењу.

Годишњица великог погрома над Србима на Косову и Метохији 2004 (ВИДЕО/ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.