Почетна > Свет
Свет

Изборна комисија у Херсонској области евакуисана због ракетног напада

Проруске власти у Херсонској области саопштиле су данас да је изборна комисија у том украјинском региону, који је Москва припојила, морала да буде евакуисана због информације о ракетном нападу.
Фото: Танјуг/Sergey Kiselev, Moscow News Agency via AP

У више од 80 региона Русије данас почињу избори за различите нивое власти, а бираће се регионални лидери, посланици законодавних скупштина, општински представници, а такође и четири посланика Државне думе.

Први пут се одржавају парламентарни избори и у самопроглашеним руским регионима на територији Украјине, ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области.

Изборна комисија у области Херсон евакуисана је због ракетног напада, саопштила је руска званичница Ела Памфилова на конференцији за новинаре, преноси РИА Новости.

Како је објаснио Николај Иванович Булаев, заменик шефа Централне изборне комисије најављен је „ракетни напад“ у овом региону.

У 21 региону становници Русије бирају губернаторе, у 20 субјеката бираће се посланици законодавних органа власти, док ће у 17 региона бити одржани избори за општинске посланике.

Поред тога, одржавају се избори за градоначелника Москве и губернатора Подмосковља.

У већини региона гласање ће трајати три дана, наводи руска агенција.

Kineska obalska straža upozorila i pratila filipinske brodove u spornim vodama

Преузмите андроид апликацију.