Можда се чини да је тешко пронаћи здраву врсту хлеба која ће задовољити ваше непце. Међутим, ако почнете да избегавате његову конзумацију, можете почети да се осећате изузетно уморно.

Наиме, нећете добити адекватну количину рафинисаних житарица, односно довољно хранљивих материја, показало је једно истраживање. Одређени број одраслих у Сједињеним Државама доживео је пад енергије за 10 одсто јер нису конзумирали рафинисане житарице и самим тим нису уносили довољно дијеталних влакана, магнезијума и гвожђа у своје тело.
Хлеб, житарице и угљени хидрати уопште добијају лошу репутацију.
Ипак, угљени хидрати су најбољи извор „горива” за кретање тела, а добри су и за функционисање мозга.
У здравој, избалансираној исхрани, 40 до 60 одсто калорија треба да потиче од угљених хидрата, а то укључује хлеб и житарице.
Смањење нивоа енергије учесника показује да ако одлучите да елиминишете читаву групу намирница, морате добро да размислите о томе чиме планирате да је замените, иначе ће доћи до умора.
Најбоље би било да једете хлеб од проклијалог зрна пшенице, смеђег пиринча, јечма и овса.
Укључивање поменутих намирница помоћи ће вам да добијете довољно влакана, гвожђа, фолата и да се осећате задовољно.
Не постоји добра или лоша храна, важно је успоставити равнотежу и јести порције које су најбоље за ваше тело.
Преузмите андроид апликацију.