Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Избаците ова два уља из исхране уколико желите здраво срце

Уља за кување главна су намирница у свакој кухињи, али нису сва уља једнака, посебно када је реч о здрављу срца.
Фото: Pexels/Rdne stock project
1. Палмино уље

Нанавати упозорава на претерану конзумацију палминог уља. „Иако природно има пуно засићених масти, претерана конзумација палминог уља може повећати ризик од срчаних болести“, рекла је за СхеФиндс.
Упркос широкој употреби у комерцијалном кувању и прерађеној храни, палмино уље повезује се с повећаним ризиком од срчаних болести. Из тог разлога најбоље је ограничити унос што је више могуће и одабрати здравије алтернативе.

2. Кокосово уље

Нутрициониста напомиње да кокосово уље има висок садржај засићених масти. „Претерана конзумација кокосовог уља може довести до повећања ЛДЛ холестерола, што представља ризик за здравље срца“, истакла је.

Срећом, постоји много здравих уља за одабир. За почетак, Нанавати предлаже маслиново уље, које је препуно здравствених добробити. Познато по својим богатим мононезасићеним мастима и антиоксидансима, маслиново уље може помоћи у смањењу ризика од срчаних болести ако се користи у умереним количинама, тврди нутрициониста.

Осим тога, препоручује и додавање уља авокада у прехрану. „С обиљем мононезасићених масти, уље авокада идеално је за кување и може допринети побољшању здравља срца“, закључила је Нанавати.

Zašto Dubai treba da bude vaša sledeća destinacija za porodično putovanje

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке