Почетна > Бизнис
Бизнис

Изашао паметни телефон који се пуни за само 9 минута! (ВИДЕО)

Улазите у стан, стављате ваш испражњен мобилни телефон на пуњење, туширате се или једете на брзину, узимате телефон, а његова батерија је увелико 100% пуна. Изгледа да је могуће.
Фото: Xaomi Redmi Note 12 Discovery Edition

„Xaomi“ је кинеска компанија која, између осталог, производи паметне телефоне приступачних цена са перформансама које су више него задовољавајуће.

Њихови телефони доминантни су на кинеском и индијском тржишту, али и у Србији, јер према сајту „statscounter.com“ 14,12% користника телефона у границама наше државе користи управо „Xaomi“, или њихов бренд „RedMi“.

Нови „Xaomi“ телефон пуни се од 0% до 100% за само 9 минута.
Фото: Unsplash/De An Sun

И док „Apple“ телефони имају пуњаче брзине 20W, Самсунгови паметни телефон са најбржим пуњењем достиже 45W, нови „Redm Note 12 Discover Edition“ достиже брзине пуњења до чак 210W.

„Xaomi“ тврди да то значи да је потребно мање од 10 минута да се батерија од 4300mAh потпуно напуни, а за то су биле потребне одређене промене. Њено трајање било би као и код осталих телефона, од 8 до 10 сати или више, зависи од коришћења.

Телефон користи три различита чипа – за пуњење, за управљање пуњењем и за оптимално расипање топлоте. Такође, користи се 10C двоћелијска батерија, а пуњач од 210W користи двоструки GaN (галијум нитрид). Чак је и капацитет кабла за пуњење повећан за 75%.

Фото: Xaomi Redmi Note 12 Discovery Edition

Поред вртоглавих брзина пуњења, спецификације камере „Redmi Note 12“ такође изгледају импресивно. Телефон је први који користи Самсунгов „200MP HPKS“ сензор слике. Може да снима слике у резолуцијама од 12,5MP, 50MP и 200MP. Камера поседује и оптичку стабилизацију слике.

Селфи камера има 12MP, а позади се налази и ултраширока камера, као и макро камера. „FullHD“ екран има дијагоналу од 6,67 инча и брзину освежавања од 120hz.

Овај телефон у продаји је у Кини од 30. октобра, а његова цена је 330 долара, или 39.111 динара.

За читање овог чланка било вам је потребно између 90 и 120 секунди, а за то време „ваш“ нови „Redmi“ телефон напунио би се од нуле до отприлике 25%.

Како изгледа „ултрабрзо“ пуњење можете погледати у видеу:

Зашто је Нови Сад постао град кранова? (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.