Почетна > Бизнис
Бизнис

Из украјинских лука испловила још три брода са житарицама

Три брода са укупно 58 хиљада тона кукуруза из украјинских лука испловило је јутрос према Турској, Великој Британији и Ирској, саопштило је Министарство одбране Турске.
Фото: Unsplash/Moriz-Kindler

Први брод „Навист” под заставом Панаме, испловио је из луке Одеса за Ирску са 33.000 тона житарица, наводи се у саопштењу министарства.

Брод ће проћи инспекцију у Заједничком координационом центру у Истанбулу пре него што настави пловидбу до свог коначног одредишта.

Други брод „Ројен”, под заставом Малте, напустио је луку Черноморск са 13.000 тона житарица, а коначно одредиште му је Велика Британија, саопштило је министарство и додало да га прати и Заједнички координациони центар, преноси Танјуг.

Трећи брод „Поларнет”, под заставом Турске, који је чекао у луци Черноморск, упловио је у луку Карасу у северозападној Турској.

Брод, који превози 12.000 тона житарица ће тако бити подвргнут инспекцији заједничког тима у Истанбулу.

У понедељак је из украјинске луке Одеса испловио први брод са житом који је потом из Истанбула наставио пут према Либану након одређених провера у Истанбулу.

Брод, под заставом Сијера Леонеа, био је натоварен кукурузом.

Уз посредовање Турске и УН-а, Украјина и Русија у Истанбулу потписале су 22. јула споразум о обнови испорука украјинских житарица из црноморских лука.

Према договору, успостављен је координациони центар за спровођење заједничких инспекција на улазима и излазима из лука, осигуравајући сигурност рута.

Direktor Mobi Banke se javno izvinuo korisnicima

Преузмите андроид апликацију.