Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ивана Вулета поново влада Европом!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета поново је шампионка Европе! Вулета је освојила златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену и потврдила да је у овом тренутку најбоља скакачица на „старом континенту“. Милица Гардашевић завршила као седмопласирана.
Фото: Танјуг/AP/Matthias Scrader

Ивана је до титуле стигла скоком од 7.06 метара који је остварила већ у првој серији и захваљујући њему се окитила другим златом на европским првенствима.

Девојка из Зрењанина је поновила успех из 2016. године, када је у Амстердаму била најбоља.

Ово је уједно седмо злато за Србију на европским првенствима, друго за Ивану, чиме се изједначила са легендарном Вером Николић.

Тренер Горан Обрадовић најавио је да ће наша репрезентативка од самог почетка напасти највећу дужину и то је и учинила. Одмах је прескочила седам метара и заузела прву позицију.

У другој серији је летела до 6.98, али јој је споменути скок (7.06) био довољан да задржи прво место.

Иза себе је оставила домаћу звезду Малаику Михамбо која јој је дисала за вратом током читавог наступа, али није успела да је претекне. Немица је у другој серији забележила скок од 7.03 и то јој је било довољно за сребро.

Није Малаика успела да обједини најсјајнија одличја на Олимпијским играма, Светском првенству и Европском првенству, пошто је претходно била најбоља на споменута два такмичења.

Бронза је отишла у руке Британки Џасмин Сојерс која је скочила 6.80 метара.

Милица Гардашевић је такође учествовала у финалу и оставила веома добар утисак, пошто је завршила на седмој позицији са 6.52 метра.

Милици је измакла бронза јер је у последњој серији имала дужину, али је преступила неколико милиметара.

Додела медаља за скок удаљ биће организована у петак од 19.41.

Odbojkaši Srbije poraženi od Argentine u Poljskoj

Преузмите андроид апликацију.