Почетна > Србија
Србија

Италијанска развојна банка жели да подржи зелене пројекте

Италијанска развојна банка жели активно да учествује у пројектима који су у вези са зеленом енергијом у Србији, и то не само када је реч о обновљивим изворима енергије, већ и о програму повећања енергетске ефикасности, изјавио је шеф Одељења за међународне послове Банке Лаурент Франчози.
<img src="coins.jpg" alt="coins growth in nature">
Фото: Pixabay/Orlandow

При томе, истакао је и да је та банка Србију означила као једну од главних локација, не само због економских и политичких веза, већ због чињенице да су пројекти у енергетској инфраструктури и заштити животне средине у фокусу српске владе.

,,Такође, мислим да постоји простор да сарађујемо на унапређењу преносне и дистрибутивне електроенергетске мреже, као и у транспорту“, рекао је Франчози после састанка са министарком рударства и енергетике Србије Зораном Михајловић.

О најављеним инвестицијама у област ОИЕ када је у питању Србија можете прочитати ОВДЕ.

Михајловић је оценила да је простор за сарадњу велики, с обзиром на потребу да се увећа број инвестиција приватног сектора, напоменувши да су пројекти обухваћени новим инвестиционим планом вредни више од 17 милијарди евра.

Амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо, који је присуствовао састанку, рекао је да, с обзиром на привредни раст Србије и повољан инвестициони амбијент, постоји интересовање италијанских компанија за додатна улагања.

U planu izgradnja novih energetskih kapaciteta

 

Преузмите андроид апликацију.