Почетна > Свет
Свет

Истражни комитет Русије: Убиство Дарје Дугине наручено

Подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дарја Дугина био раније планиран и наручен, саопштено је из Истражног комитета Русије.
Фото: Танјуг/AP/Investigative Committee of Russia

Утврђено да је експлозивна направа била постављена испод седишта возача, а Дарја Дугина која се налазила за воланом погинула је на лицу места, наводи се у саопштењу које је пренео Спутњик.

Истражитељи су у сарадњи са експертима из Главне управе за судску медицину Руског истражног комитета наставили да врше увиђај на месту злочина.

Коментаришући ову ликвидацију, портпаролка министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова рекла је да се чекају резултати истраге.

„Ако се потврди украјински траг, а ову верзију је изнео лидер ДНР Денис Пушилин и морају да га провере надлежне стручне службе, онда је реч о политици државног тероризма коју спроводи кијевски режим“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Она је истакла да се током последњих година накупило много чињеница које говоре у прилог овој тврдњи – од политичких позива на насиље, до учешћа украјинских државних структура у злочинима.

Дарја Дугина, политиколог и новинарка, ћерка познатог руског филозофа Александра Дугина, погинула је синоћ код села Бољшије Вјаземи у Московској области када се активирала експлозивна направа која је подметнута у њено возило.

У Москви за смрт Дугине окривљују Украјину, покренут поступак

Преузмите андроид апликацију.