Почетна > Свет
Свет

Историјске падавине у САД (ФОТО)

Олуја са ударима ветра близу ураганске снаге праћена обилним снежним падавинама захватила је данас североисток САД и изазивала поплаве у приобалним подручјима.
Фото: Танјуг/AP/Michael Dwyer

Житељи тог дела САД се суочавају са распрострањеним нестанком струје, а метеоролози упозоравају да ће се временски услови погоршати и најављују да ће после олује уследити период са веома ниским температурама и хладноћом, преноси АП.

На удару леденог таласа су се нашли и градови на североистоку Америке у 10 савезних држава, међу којима су Филаделфија, Њујорк и Бостон.

До поднева је пало више од 45 центиметара снега на делове обале Њу Џерсија и источног Лонг Ајленда, а у Бостону се очекује више од 61 центиметар снега и удари ветра до 113 километара на неколико места у Масачусетсу, укључујући острво Нантукет и Провинстаун на врху Кејп Кода.

Данас је отказана већина летова са и на аеродроме у Њујорку, Бостону и Филаделфији, тј. више од 4.500 летова широм САД, јавља портал “Флајтавер“.

Америчка брза железница Амтрак је отказала све вожње супер брзог воза Асела који саобраћа између Бостона, преко Њујорка до Вашингтона.

Градоначелница Мишел Ву из Бостона, града коме снежне падавине нису стране, рекла је да би олуја могла бити историјска, пренео је BBC.

У Новој Енглеској могло би пасти више од два метра снега, а метеоролози упозоравају на поплаве у близини обале.

Они наводе да постоји шанса да ће олуја, позната као Нористер, прекрити подручје Бостона са до 60 центиметара снега.

Рекорд од 70 центиметара током 24 часа постављен је 2003. године.

Национална метеоролошка служба у Бостону је упозорила грађане да путују само у хитним случајевима.

„Ако морате да путујете, са собом носите зимски комплет за преживљавање. Ако се заглавите, останите у свом возилу“, наводи се у упозорењу.

Издата упозорења, људи пустоше полице продавница.

Ambasada SAD u Kijevu savetuje državljane da napuste Ukrajinu

 

Преузмите андроид апликацију.