Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Испробајте три једноставна трика којима можете спречити да вам паукови улазе у дом

Паукови воле да живе у нашим домовима, плету мрежу и лове инсекте. Ми, људи, нисмо одушевљени суживотом с њима и радије бисмо их избегли.
Фото: Pixabay/Ben_Kerckx

Према једном интересантном истраживању у ком су стручњаци за инсекте обишли 50 кућа у Северној Каролини, како би открили више о пауковима, испоставило се да у апсолутно свакој кући живе ови инсекти.

Ови непозвани, нежељени гости могли би ваш дом претворити у свој, ако не припазите на неколико ствари.

15 једноставних трикова због којих ће ваша кућа увек добро да мирише
Виђамо их по дворишту и просторијама током свих годишњих доба, али доласком хладнијих дана паукови се завлаче у ваш дом и могу да постану проблем ако се размноже. Како бисте то спречили, испробајте ове савете.

1. Уље менте и етерична уља

Удовима чују звукове и осете мирисе, а мента им није баш најомиљенији. Ставите уље и воду у флашицу с распршивачем и попрскајте просторије по дому, ћошкове и тамнија подручја. Осим менте, не воле ни ружу, цимет, лаванду, као ни уље чајевца.

Фото: Pixabay/silviarita
2. Пазите на пукотине

Пауци неће ходати вашим дневним боравком или спаваћом собом тек тако, ако немају где да се завуку. Припазите да санирате све пукотине у зидовима, плафонима и подовима како не би свили дом код вас.

3. Редовно чистите

Немојте нигде да остављате храну, скупљате мрвице и остале ситне инсекте како не бисте привукли ове досадне животињице. Редовно усисавајте просторије и тако спречите да шире своју мрежу.

Фото: Pixabay/phio

Паукови су најчешће безопасни по људе, иако неки имају патолошки страх од ових инсеката. Шта више, они се хране штеточинама, па чак и инсектима који могу да преносе болести, као што су комарци и муве. С обзиром на то, избегавајте да их убијате, већ их јеноставно избаците напоље.

Обришите прашину методом која се користи у музејима.

 

Преузмите андроид апликацију.