Лимунова кора се често занемарује и одбацује, иако је изузетно хранљива. Слично лимуновом соку, богат је витамином Ц, влакнима и антиоксидансима, а додавањем у разна јела можемо побољшати наше здравље и обогатити укус хране.

Његова хранљива вредност и лековита својства могу бити од велике користи, посебно у зимским месецима када је наш имунитет подложнији болестима.
Постоји неколико начина на које можете користити лимунову кору у исхрани:
Корица лимуна може значајно побољшати укус колача, хлеба и пецива, додајући цитрусну свежину.
За најбоље резултате кору треба ситно нарендати, а приликом рибања избегавати бели део коре испод жутог слоја јер је горког укуса.
Ова мала промена може да промени укус ваших печених производа.
Уље са укусом лимуна може бити фантастичан додатак разним јелима као што су салате, тестенине, поврће на жару или риба. Ово уље не само да побољшава укус, већ има и антиинфламаторна својства и бројне предности за срце.
Један од најједноставнијих начина да уживате у лимуновој кори је да направите чај. Кора се кува у води како би се добио ароматичан напитак који можете пити топло или хладно.
За додатни укус можете додати листове ђумбира или нане, што ће побољшати благи укус цитруса и додатно побољшати здравствене предности овог чаја.
Мали кулинарски трик
Овај састојак може додатно побољшати укус салате од купуса.
Кора лимуна може бити савршен додатак разним супама. Осим што побољшава укус, помаже у бољем варењу и јачању имунитета, што је посебно корисно у зимским месецима када је организам подложнији прехладама и болестима.
Укључивањем лимунове коре у своју исхрану, можете уживати у свим њеним здравственим предностима, као и обогатити своје оброке здравим и укусним састојком.
Преузмите андроид апликацију.