Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Искористите јагоде на прави начин и имајте их целе године!

Пошто сезона јагода не траје дуго, љубитељи јагода би свакако требало да размисле о припреми посластица са овим воћем. Џем од јагода је идеална опција јер га касније можете користити на разне начине.
Фото: congerdesign

Сезона јагода не траје дуго, па је идеално искористити је док је ту. За овај рецепт вам неће бити потребно много састојака, а ни припрема није компликована.

Састојци који су вам потребни су:
  • један килограм јагода
  • један килограм шећера
  • 250 милилитара воде
  • сок једног лимуна или једна кесица лимунаде
  • свежи листови менте, по жељи
Припрема:

Добро очистите јагоде и оставите их са стране. Сипајте воду и шећер у велику шерпу и кувајте на лаганој ватри док се шећер потпуно не раствори.

У међувремену, исецкајте јагоде. Када се шећер отопи, додајте исецкане јагоде и наставите да кувате на лаганој ватри око сат времена, повремено мешајући. Када смеса постане довољно густа, додајте сок од лимуна или кесицу лимунаде и десетак листова менте и промешајте. Кувајте још 15 минута.

Ово су најздравије смрзнуте намирнице

Преузмите андроид апликацију.