Пошто сезона јагода не траје дуго, љубитељи јагода би свакако требало да размисле о припреми посластица са овим воћем. Џем од јагода је идеална опција јер га касније можете користити на разне начине.

Сезона јагода не траје дуго, па је идеално искористити је док је ту. За овај рецепт вам неће бити потребно много састојака, а ни припрема није компликована.
Састојци који су вам потребни су:
- један килограм јагода
- један килограм шећера
- 250 милилитара воде
- сок једног лимуна или једна кесица лимунаде
- свежи листови менте, по жељи
Припрема:
Добро очистите јагоде и оставите их са стране. Сипајте воду и шећер у велику шерпу и кувајте на лаганој ватри док се шећер потпуно не раствори.
У међувремену, исецкајте јагоде. Када се шећер отопи, додајте исецкане јагоде и наставите да кувате на лаганој ватри око сат времена, повремено мешајући. Када смеса постане довољно густа, додајте сок од лимуна или кесицу лимунаде и десетак листова менте и промешајте. Кувајте још 15 минута.
Преузмите андроид апликацију.