Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Искористите Дан града како бисте га боље упознали кроз бесплатне туристичке туре

Туристичка организација Града Новог Сада заједно са установама културе, поводом Дана града, организује широм отворена врата 4. и 5. фебруара када ће сви заинтересовани Новосађани, Новосађанке и њихови гости моћи да виде изложбе попут „Милева: ми смо стена“, „Тамбурашка традиција у Војводини“, али и сталне поставке бројних установа културе потпуно бесплатно.
Фото: Градске инфо

Биће организовано и упознавање са свим мање познатим причама о старом градском језгру и Петроварадинској тврђави кроз организоване бесплатне туристичке туре уз пратњу водича.

Туристичке туре ће бити на српском језику, а одржаће се према следећем распореду:

Субота, 4. фебруар:

Туре по центру града одржаће се у терминима: 10.00, 11.30 и 12.00 часова, а туре на Петроварадинској тврђави одржаће се у 11.00, 12.30 и 13.30 часова.

Недеља, 5. фебруар:

Туре по центру града одржаће се у терминима: 10.00, 11.00 и 12.00 часова, а туре на Петроварадинској тврђави одржаће се у 11.00, 12.30 и 13.30 часова.

Пријава за бесплатне туристичке обиласке града и тврђаве је обавезна, а сви заинтересовани могу се пријавити на веб сајту Туристичке организације Града Новог Сада, кликом овде.

Пријава за бесплатне туристичке обиласке града и тврђаве је обавезна, а сви заинтересовани могу се пријавити на веб сајту Туристичке организације Града Новог Сада, кликом овде.

Циљ акције је да се Новосађанима и Новосађанкама представи културно-туристичка понуда нашег града, како би на прави начин, као будући амбасадори свог града, осетили дух Новог Сада.

Током 4. и 5. фебруара у бројним установама културе одржаће се ,,Дани отворених врата“ који ће омогућити посетиоцима да се бесплатно упознају са културном понудом нашег града. Отворена врата или стручна вођења вас очекују у следећим установама: Музеј Војводине, Музеј града Новог Сада, Галерија Матице српске, Установа за израду таписерија „Атеље 61″, Спомен-збирка Павла Бељанског, Збирка стране уметности, Завичајна збирка у Сремским Карловцима, Поклон-збирка Рајка Мамузића, Природњачка збирка Покрајинског завода за заштиту природе, Музеј Тамбурица феста, Новосадски дечији културни центар, Културни центар Новог Сада и Туристичка организација Града Новог Сада.

О детаљним терминима, као и информацијама о слободном улазу можете сазнати на сајту Туристичке организације Града Новог Сада, кликом овде.


Repertoar SNP-a za februar

Преузмите андроид апликацију.