Почетна > Србија
Србија

Исклизнуле три цистерне у Суботици, једна враћена на колосек, нема опасности (ФОТО)

Три цистерне са пропиленом, које су ноћас у Суботици склизнуле из састава теретне жележничке композиције, нису оштећене, нема цурења и нема опасности по људе, имовину и животну средину, саопштила је „Инфраструктуре железница Србије“.
Фото: Танјуг/Синиша Копуновић

Прва од три цистерне подигнута је на колосек у жележничкој станици Суботица Теретна.

Како наводе из Инфраструктуре железнице Србије, „исклизнуле цистерне нису оштећене, из њих нема никаквих цурења и нема никакве опасности по људе, имовину и животну средину“.

Фото: Танјуг/Синиша Копуновић

Фото: Танјуг/Синиша Копуновић

Фото: Танјуг/Синиша Копуновић

Железнички саобраћај између путничке и теретне станице Суботица поново је успостављен у 10.50 сати.

У железничкој станици Суботица Теретна, ноћас око пола два, из састава теретног воза са колосека су исклизнуле три цистерне. Две цистерне исклизнуле су са по једним обртним постољем, а једна цистерна са два обртна постоља.

О исклизнућу су, како прецизирају у саопштењу, одмах обавештени представници МУП-а и Ватрогасне службе, чије се екипе налазе на лицу места.

Стручни тимови и Помоћни воз „Инфраструктуре железница Србије“ изашли су током ноћи на место исклизнућа и започели активности на њиховом подизању на колосек.

Воз је састављен од 23 цистерне, товарене пропиленом, а превозник је приватни оператер „Комбиновани превоз“, Узроке ислизнућа ће, како истичу, утврдити железничка Комисија за ислеђење ванредних догађаја.

Станица Суботица Теретна, где је дошло до исклизнућа, налази се у центру Суботице, недалеко од средње Техничке школе.

Isplata januarskih penzija počinje 2. februara, stiže povišica od 12,1%

Преузмите андроид апликацију.