Почетна > Свет
Свет

Иран обуставио конзуларне послове у Авганистану

Иран је данас позвао авганистанског изасланика у Техерану и обуставља све конзуларне послове у Авганистану, дан након што су демонстранти гађали иранске дипломатске мисије у Кабулу и Херату,преноси Ројтерс позивајући се на извештај иранске државне телевизије.
Фото: Pexels/Kamran Gholami

Авганистанском отправнику послова у Техерану уручен је протест због напада на иранску амбасаду у Кабулу и ирански конзулат у Херату у понедељак“, преноси иранска државна ТВ.

Иранско министарство спољних послова саопштило је да су талибани, који владају Авганистаном, одговорни за безбедност техеранских дипломата и најавило да ће зауставити своје конзуларне послове у суседној земљи „до даљег“, преносе ирански државни медији.

Протести у Авганистану су уследили након што су на видео снимцима објављеним на Твитеру последњих дана приказани Иранци који малтретирају и понижавају младе авганистанске избеглице у Ирану, наводи Ројтерс уз напомену да није могао да потврди аутентичност тих видео снимака.

Ирански званичници у понедељак су негирали да је било малтретирања авганистанских избеглица у Ирану, јавила је државна телевизија.

На снимцима на друштвеним мрежама, које британска агенција није могла независно да провери, види се мала група авганистанских демонстраната како у понедељак гађа иранска дипломатска представништва у Кабулу и граду Херату на западу земље.

Poslanici vladajuće koalicije u Nemačkoj putuju u Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.