Почетна > Србија
Србија

Инвеститори из Емирата заинтересовани за српске бање

Привредници из Уједињених Арапских Емирата који већ улажу у српску привреду, желе да прошире инвестиције у Србији, а посебно су заинтересовани за бањски и здравствени туризам, изјавио је председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, уочи Инвестиционе конференције која се одржава у Павиљону Србије на Светској изложби „Експо 2020 Дубаи“.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

„Оно о чему говоримо су важни инвестициони пројекти којих у Србији има доста. Имао сам састанак са делегацијом привредника из Емирата који већ улажу у индустрију Србије. Желе да прошире инвестиције, посебно у бањски туризам и болнице, а дошли су на конференцију да чују где још могу да инвестирају“, нагласио је председник ПКС-а.

Додао је да је нарочито важно што је више од 150 привредника из 77 српских компанија допутовало у Дубаи и да ће током треће тематске недеље посвећене урбаном и руралном развоју имати велики број састанака са пословним партнерима.

„Надам се да ће се за неких седам до 10 дана вратити са добрим уговорима“, додао је Чадеж.

ПКС је саопштила да је намера Србије да привлачењем нових инвеститора буде настављен инвестициони циклус, са пре свега високотехнолошким и напредним инвестиционим пројектима, који доносе бржи раст БДП-а и даљи развој наше економије.

Наводи се да је велики број компанија и потенцијалних инвеститора присуствовао инвестиционој конференцији на којој су презентоване прилике за улагања у изградњу комерцијалних пројеката у области некретнина, индустријских и ритејл паркова у нашој земљи.

Конференцију је званично отворила министарка трговине, туризма и телекомуникација и генерална комесарка Републике Србије за Експо, Татјана Матић, а сектор грађевинарства презентовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, саопштила је Комора.

Наводи се да ће представници 77 грађевинских фирми и пратећих индустрија до 5. новембра потенцијалним инвеститорима и партнерима представити потенцијал српског неимарства и пратећих делатности.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o upravljanju otpadom

 

Преузмите андроид апликацију.