Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

„Интроспекција-скице, вежбе, идеје“ у СКЦНС

Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Ање Прерадовић „Интроспекција-скице, вежбе, идеје“, биће отворена у понедељак 27. јуна у 19 часова у галерији СКЦНС Фабрике.
Фото: СКЦНС

У покушајима да посматрамо рад сопственог ума, ослањамо се на сопствене осећаје и искључујемо примарна чула. Поновна проживљава искустава, саморефлектовање о њима, говори нам више од пуког физичког доживљаја.

„У свом раду сам користила слику као медиј приказа интроспекције. Кроз аутопортрете вршим процес посматрања себе и својих менталних стања. Меланхоличан, хладан простор у којем се налази тело јесте одраз мисли у којима трагамо и спознајемо себе. Муве су представа упорних мисли, које су стално ту, које је некада тешко контролисати. Оне су напорне, умарају и ометају у свакодневним ситуацијама. Оно што је потребно учинити да би се олакшало самом себи јесте направити корак ка уклањању проблема, а то се може постићи кроз саморефлексију“, каже ауторка о свом раду.

Ања Прерадовић рођена је 1999. године у Новом Саду, где је завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“, на смеру ликовни техничар. Академију уметности на Новосадском универзитету уписује 2019. године, у класи професора Драгана Матића.

Награду за колекцију фотографија у Фото Кино и Видео Савезу Војводине осваја 2015. године, а годину дана касније осваја и Прву награду за појединачну фотографију на Омладинској изложби „Иваново 2016.“

Учествује на колективним изложбама, од којих је последња ЕXП пројекат студената Академије уметности под називом „Сан“. Учествује у пројекту „Виртуелне нити“ у организацији Атељеа 61 (2022), затим у пројекту „Разлике“ (2022). Такође, узима учешће у пројекту „Отићи или остати“ у организацији Бел Арт галерије и излаже заставу на тргу јарбола у Новом Саду (2022).

Otvorena izložba „Zamišljene granice” na Subinom platou

Преузмите андроид апликацију.