Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

„Intermezzo“ изложба Ђорђа Марковића

“Intermezzo“ је изложба Ђорђа Марковића коју чине четири сегмента. Изложба се посматра са улице једном месечно кроз излог галерије “Малог ликовног салона“.
Фото: КЦНС/Ђорђе Марковић

Ово су следећи термини:

Басна 1/4 (17.–18. април 2021.)

Untitled 2/2 (22.-23. мај 2021.)

Распродаја 3/4 (5.-6. јуна 2021.)

Приватна колекција 4/4 (24.-25. јул 2021.)

Изложба “Intermezzo” представља заправо један неочекивани догађај. Изложбе су оне које чине редовни програм галерије КЦНС у  трајању по две недеље.

Поменути радови ће чинити повремени садржај међу њима, два дана током викенда, у периоду када је галерија затворена.

Изложбе су углавном посматране кроз излоге, јер посетиоци не желе да улазе у затворен простор, а у неким сличајевима када је већи број људи у питању, то није ни дозвољено.

Стварност нас је довела да на овај начин конзумирамо уметничка дела, и самим тим и поред идеја које представљају радови добија се нови ниво читања.

Такође, овом изложбом он покушава да изађе из појединих одређених професионалних правила, као што су: једна изложба у години, посета изложбе у оквиру радног времена галерије и слично, а све у намери да своју идеју посматрачу учини доступном и блиском.

Ауторов циљ је „упијање” његових дела у свест посматрача које чине запањујуће слике. Ова четири уметичка дела бележе сваку борбу појединца да пронађе своје место у друштву.

Аутор такође овом изложбом покушава да изађе из одређених професионалних правила као што су посете изложбе у оквиру радног времена галерије и једна изложба у години.

Ђорђе Марковић сваким новим делом и поставком трансформише тело галерије, истичући феноменалан потенцијал њене форме. Аутор је тренутно у процесу реализације неких од предлога у Малом ликовном салону.

Ђорђе Марковић је своје мастер студије завршио је на Академији уметности у Новом Саду, Ликовни департман, смер Графика у класи проф. Зорана Тодовића.

Бави се цртежима, инсталацијама, сценографијама, филмовима, видеима и ликовном педагогијом. Аутор је бројних позоришних сценографија у земљи и иностранству.

Добитник је награде Ерсте банке на пољу уметности.