Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Интерфест од 1. до 3. јула на Тргу слободе

Највећи вински догађај у региону, и једна од најважнијих манифестација у Новом Саду пре и после короне, Међународни фестивал вина Интерфест одржаће се од 1. до 3. јула на Тргу слободе.
Фото: Pixabay/Photo Mix

У години пунолетства Фестивала, изузетно тешке за све нас, живот се полако враћа у своје токове, а произвођачи вина извесно ће нам указати на најквалитетнија вина која су упркос свему, брижно однеговали.

Више од 80 учесника понудиће најбоље публици овогодишњег Интерфеста

Више од 80 учесника, међу којима и најуспешнији српски винари чија су вина освојила одличне оцене на недавном Великом оцењивању вина Србије, али и најсјајнија одличја на BIWC (The Balkans International Wine Competition), понудиће најбоље публици овогодишњег Интерфеста. Своја вина представиће и винарије из Мађарске, Хрватске, Црне Горе, Словеније и БиХ. Осим винске понуде, посетиоци ће бити у прилици да пробају и квалитетне ракије, домаћи виски и разне ликере.

Не треба посебно наглашавати да вас на овом Фестивалу, уз лепа вина, очекује и интересантна гастрономска понуда, попут кулена и сирева, а поред тога могу се пробати најлепши војвођански колачи, мед и пецива.

Фото: Pixabay/Mandy Fontana

Познато је да публика која редовно долази на Интерфест, воли и звуке добре музике која ће и ове године употпунити пријатни амбијент Трга слободе.

Радно време Фестивала је од 19 сати, па све до поноћи. Улаз је бесплатан, а чаше и ваучере за дегустацију је могуће купити на фестивалском улазу.

Организатори се обавезују да ће током манифестације бити примењене све препоручене антиковид мере. Између осталог, биће обезбеђен размак између излагача, као и довољно простора, како би посетиоци били додатно заштићени.

Фото: Pixabay/Adriano Gadini

Фестивал се убраја у неколико најзначајнијих догађаја у Војводини и посебно Новом Саду, те сваке године има подршку Града Новог Сада, због доприноса привредно-туристичком развоју, са посебним акцентом на промовисање и подизање винске културе, али и одржавању међународних привредних односа из области производње и промоције вина.

Музички програм Фестивала:

Четвртак, 1. јул:

У 19.30: Tradicional Quartet – инструментална евергрин музика

У 21. 30: Happy Moments – вокално инструментална музика

Петак,  2. јул:

У 19.30:  Sentinel Quartet – вокално инструментална музика

У 21.30: Светлана Цеца Палада Квинтет – џез поп музика

Субота, 3. јул:

У 19.30: Милица Дудић Поњевић Вокал Квинтет – поп, соул, рок музика

У 21.30:  Банда Дрвена – поп и рок музика

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.