Почетна > Бизнис
Бизнис

Институт за кукуруз јача капацитете уз помоћ колега из Словеније и Грчке

Институт за кукуруз „Земун Поље“ ове године је почео реализацију пројекта Credit Vibes, вредан милион и по евра, који ће трајати три године, од чега Институт добија милион евра, а остатак новца деле партнери на пројекту, а то су Кметијски институт из Словеније и Пољопривредни универзитет из Грчке.
Фото: Wikimediacommons/Sunyiming

Пројекат је одобрен по програму Хоризон Еуропе из позива Twinning Western Balkan и намењен је јачању капацитета домаћих истраживачких институција и њиховом повезивању са сличним институцијама из Европе.
Заменица директора Института Земун Поље Милена Симић каже да пројекат подразумева јачање капацитета овог института уз помоћ словеначког и грчког пољопривредног факултета.

„Реч је о јачању капацитета у погледу људских ресурса, истраживачких, административних капацитета како бисмо постали конкурентни и компетитивни и могли да се пријављујемо на нове позиве за озбиљније пројекте са већом вредношћу“, рекла је она новинарима у паузи данашње конференције посвећене овом пројекту.

Осим јачања капацитета у смислу успостављања канцеларије за пројекте и обуке административног и истраживачког особља, истраживања на пројекту усмерена су и на креирање и одабир генотипова кукуруза и соје у условима еколошке, односно органске производње, а у циљу заштите животне средине.

Овакав пројекат је први у области пољопривреде који ће бити реализован у овом институту.

Veće osnovice za plate predsednika, poslanika i imenovana lica

 

Преузмите андроид апликацију.