Почетна > Србија
Србија

Инспектори Министарства саобраћаја и грађевинарства добили 25 аутомобила

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић уручио је данас у Макишу 25 кључева аутомобила марке „Шкода“ инспекторима ресорног министарства.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

„Ово је велики дан за инспекцију, али је само почетак онога што ћемо радити, како би инспектор саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре који су сваки дан на терену и за које не постоји радно време, могли несметано да наставе свој рад како треба и како би их било много више“, рекао је он.

Весић је навео да у ресорном министарству нема довољно инспектора, прецизирајући да их је тренутно 67 који раде у осам инспекција.

Фото: Танјуг/Предраг Митић
„Немамо довољно инспектора за читаву Србију и то је проблем са којим сам се суочио од кад сам постао министар“, рекао је он и нагласио да је његов циљ да број инспекрора у министарству до краја ове године буде 115 односно скоро дуплиран.

Весић је најавио и да ће инспектори у наредном периоду добити нове униформе које ће бити прилагођене пословима који раде.

Министар је нагласио и да ће покушати да заједно са Министарством финансија нађе начин да инспектори добију не само боље услове рада, већ и веће плате, као и да им се призна радно време.

На тај начин ће, како додаје, инспекција постати атрактивнија, имати више људи и свој посао обављати потпуно независно.

Весић је подсетио и да је када је дошао на чело Министарства затекао веома лошу ситуацију када је у питању опремљеност инспектора.

„Имали су 27 аутомобила од којих је 15 прешло преко 400.000 километара и практично су били неупотребљиви“, навео је министар.

Начелник инспекције за транспорт опасне робе Владо Богићевић казао је да ће свим инспекторима ови нови аутомобили пуно значити, јер су они основно средство њиховог рада.

„Не памтим да је оволико велике набавке и количине аутомобила било у претходном периоду, а ја сам у министарству више од 10 година“, казао је он.

Богићевић је навео и да је конкретно инспекција за транспорт опасне робе до сада имала једно возило и да је сада добила три.

„Ови аутомобили не представљају само привилегију, већ и једну обавезу инспектора да буду ефикаснији у раду“, закључио је он.

Zvečan: Plesne koreografije vaspitačica pred kordonom i bodljikavom žicom (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.