Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Инфраструктурно опремање гробља код Транџамента у Петроварадину

У току је инфраструктурно опремање гробља код Транџамента у Петроварадину, а радове су обишли чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић и члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић.
Фото: Град Нови Сад

– Град Нови Сад је из буџета издвојио скоро 95 милиона динара за реализацију ове инвестиције. Радови подразумевају изградњу саобраћајнице, колско – пешачке и пешачке стазе, водоводне мреже, фекалне и атмосферске канализације, простор депоније за одлагање смећа, као и аутобуско стајалиште.

Такође, биће изграђено и 117 паркинг места за путничка возила и шест паркинг места за особе са инвалидитетом, а овај простор биће оплемењен и зеленим фондом, односно биће засађено 79 стабала и преко 970 садница украсног жбуња.

Динамика радова тече несметано, и биће завршени у предвиђеном року. Град Нови Сад претходно је издвојио средства у износу од преко 52 милиона динара за решавање имовинско-правног статуса овог локалитета.

Фото: Град Нови Сад

Сахрањивање на сремској страни је једно од важнијих питања и у том смислу Град Нови Сад ће наставити да ради на решавању имовинско-правног статуса и осталих парцела.

Ове године из буџета Града су обезбеђена средства и за проширење капацитета на Новом гробљу у Новом Саду – истакла је Адријана Месаровић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.