Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Инфантино: Европа би требало да се извињава за грешке из прошлости наредних 3000 година

Председник ФИФЕ Ђани Инфантино напао је, како је рекао, „лицемерје“ и „расизам“ нација које критикују Светско првенство у Катару. Тврди да би Европа требало да се „извињава наредних 3000 година“ за грешке из прошлости, преносе амерички медији.
Фото: Танјуг/AP/Abbie Parr

У једносатном монологу који је отворио данашњу конференцију за новинаре у Дохи, Инфантино се устремио на критичаре Катара и Фифе.

Италијан је одбранио третман радника миграната, инсистирао је на томе како су припадници ЛГБТ популације и даље добродошли на Мундијал.

Изјавио је како је он и даље на челу организације Светског првенства. Упркос томе што је био принуђен да на стадионима забрани продају алкохола од стране катарских власти.

„Тужно је то што смо, посебно последњих недеља, имали прилику да присуствујемо огромној количини дуплих стандарда“, рекао је Инфантино.

„Речено нам је да слушамо западни свет и лекције од неких Европљана. Ја сам Европљанин. Мислим да би за оно што смо ми Европљани радили 3000 година широм света требало да се извињавамо наредних 3000 година. Пре него што почнемо да делимо моралне лекције људима”, додао је Италијан.

Председник Међународне федерације фудбалских асоцијација није се задржао на томе.

„Колико се европских компанија које зарађују милионе и милионе из Катара или других земаља у региону, милијарде сваке године, позабавило правима правима радника миграната? Имам одговор: ниједна од њих јер би за њих то значило мање профита”.

„Али ми се јесмо бавили тиме. И ФИФА је од Катара зарадила далеко мање од било која од европских компанија”, завршио је Инфантино.

Sve je spremno za Mundijal, Katarci će navijati i za Srbiju

Преузмите андроид апликацију.