Почетна > Свет
Свет

Индија: Рације на просторије организације Џама-е-Исламиа

Индијска Национална истражна агенција (НИА) саопштила је данас да је извршила рације на скоро педесетак локација повезаних са забрањеном верском организацијом Џама-е-Исламиа у региону Џамуи и Кашмир, а због наводног финансирања тероризма.
Фото: Pixabay/svn919

Влада оптужује организацију Џама-е-Исламиа да подржава екстремисте у Кашмиру који контролише Индија и који је у средишту вишедеценијског сукоба са муслиманским Пакистаном, преноси АП.

Главни индијска агенција за борбу против тероризма саопштила је да су чланови организације прикупљали средства у земљи и у иностранству кроз донације за добротворне и социјалне активности, али су их уместо у те сврхе користили за насилне и сецесионистицке активности.

Припадници служби безбедности су извршили претрес просторија руководства организације Џама-е-Исламиа, њених чланова и руководстава у региону Џаму и Кашмиру.

Индијска влада забранила је ову организацију након екстремистичког напада у Кашмиру пре више од две године у којем је 40 индијских војника погинуло у акцији бомбаша самоубице.

 

Преузмите андроид апликацију.