Почетна > Свет
Свет

Индија ће евакусиати своје студенте из Украјине

Индија планира да пошаље четири министра у земље које су суседи Украјине, како би помогла у спасавању својих грађана који су остали заробљени у Украјини.
Фото: Pexels/Ketut Subiyanto

Премијер Индије Нарендра Моди сусрео се са министрима како би разговарао о стратегији за евакуацију, због забринутости за повратак око 16.000 Индијаца који су и даље у Украјини, а већина од њих су студенти, пренео је Ројтерс.

Министри Хардип Пури, Џјотирадитја Скиндиа, Кирен Риџиџу и ВК Синг ће путовати у комшијске земље Украјине како би координисали око евакуације.

Индијци чине скоро четвртину од 76.000 страних студената који студирају у Украјини, а већина њих су на медицини, према званичним проценама.

На хиљаде афричких студената је такође остало заглављено у Украјини.

У недељу увече, индијска амбасада у Пољској издала је упутство, у којем се наводи да ће ангажовати аутобусе на граници Шехњи на Украјини за оне који су остали заглављени, како би могли да уђу у Пољску.

Опозициони лидери и родитељи студената су апеловали на Модија да предузне хитне мере како би извукао преостале студенте из Украјине.

„Не можемо да напустимо наш народ“, поручио је данас опозициони посланик и Модијев главни противник Рахул Ганди путем Твитера, успут затраживши од савезне владе да представе детаљно евакуациони план.

Sukobi u Ukrajini pogađaju automobilsku industriju

Преузмите андроид апликацију.