Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

„Играћу док год будем уживао у томе“

Новак Ђоковић из меча у меч на Мастерсу у Мадриду игра све убедљивије.
новак
Фото: танјуг/AP /Bernat Armangue

Најбољи тенисер света се после 82 минута игре, победом над Хубертом Хуркачем од 6:3, 6:4, пласирао у полуфинале, прво на турнирима Серије АТП 1.000 од почетка сезоне.

Њему је то 72. полуфинале на мастерс турнирима у каријери, што довољно сведочи о нивоу на којем игра годинама уназад.

Новак је после победе над 14. тенисером света у изјави за Амазон Прајм признао да сада много више цени овакве резултате.

„Ове године ценим те резултате и више него претходних, пре свега због околности у којим сам. И даље осећам да сам мотивисан да играм и да будем на терену, да се такмичим са тим млађим играчима. Очигледно је да имамо смену генерација, али ми старији смо још ту. Ми смо ти момци са искуством, трудимо се да их натерамо да трче. Једно је сигурно, играћу док год будем уживао у томе“, признао је Ђоковић.

Потом се осврнуо на игру против тенисера из Вроцлава.

„У првом сету, можда нисмо играли добро обојица, било је много неизнуђених грешака. Требало нам је времена да се прилагодимо условима, јер је било другачије него претходних дана. У другом сету квалитет тениса је био бољи“, додао је Новак.

Светски број један је посебно био задовољан једним елементом у игри, сервисом.

„Заиста сам добро сервирао у другом сету. То ме је одржало у животу. Он је такође добро сервирао. Задовољан сам тиме како сам конструисао поене, што сам покушавао да га натерам да трчи и све у свему, била је то добра игра. Морате да се прилагодите и прихватите услове како би извукли максимум из свега“, закључио је Ђоковић.

Đoković lako protiv Hurkača za polufinale Madrida

Преузмите андроид апликацију.