Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ига Швјонтек победила Каролину Мухову и одбранила титулу на Ролан Гаросу

Пољска тенисерка Ига Швјонтек одбранила је титулу на Ролан Гаросу, пошто је данас у финалу савладала Чешку тенисерку Каролину Мухову са 2:1 (6:3, 5:7, 6:4).
Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois Badias

Меч је трајао два сата и 49. минута.

Две тенисерке су до сада одиграле само један међусобни меч. Добила га је Мухова 2019. године у Прагу после преокрета 4:6, 6:1, 6:4.

Пољска тенисерка је већ у другом гему одузела сервис противници и повела са 2:0. Мухова није успела да оствари брејк у петом гему који је трајао десет минута. Швјонтек је до новог брејка дошла у осмом гему и тако освојила први сет.

Други сет Пољакиња је отворила на исти начин као и први. Повела је са 2:0 и са 3:1. Тада се у игру враћа Мухова која долази до брејка у петом гему и након тога поново у деветом за вођство у гемовима 5:4.

Уследио је брејк Иге Швјонтек у наредном гему али и рибрејк противнице која је повела са 6:5. Током свог сервис гема Мухова је имала две прилике да сет оконча у своју корист али је искористила тек трећу и тиме изједначила у сетовима 1:1.

Чешка тенисерка је трећи сет отворила са брејком и повела са 2:0. Пољска тенисерка се брзо вратила у сет и одузела сервис противници у четвртом гему.

Мухова је агресивном игром успела да оствари још један брејк и поведе са 4:3, али Швјонтек је узвратила рибрејком у наредном гему када је искористила трећу брејк лопту. Пољакиња је опет остварила брејк у десетом гему и тако дошла до победе у овом сусрету.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 49,6 милиона евра.

Batler: Imamo tri utakmice koje treba da dobijemo, nije nemoguće

Преузмите андроид апликацију.