Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Идеална места за биљке у дому: Ево шта саветује feng shui

Биљке као фенг шуи решења за ваш дом су једноставни, али моћни начини за побољшање енергије вашег дома.

Фенг шуи је студија и пракса побољшања протока чи-ја у нашим срединама и домовима. Постављање биљака је један од најефикаснијих начина за покретање енергије.

Фото: Unsplash/Sven Brandsma
Биљке и елемент дрвета

Биљке такође поздрављају енергију дрвета. Дрво је један од пет елемената у филозофији фенг шуија. Остали су Земља, Метал, Вода и Ватра. Енергија дрвета негује рестаурацију, живот, раст, флексибилност, љубазност, породичну хармонију и нове почетке. Додавање живих зелених биљака може привући све ове позитивне квалитете у ваш живот, према старој кинеској дисциплини.

Биљке захтевају исте ствари као и људи да би успеле. То укључује сунчеву светлост, ваздух за дисање, воду за пиће, исхрану и љубав. Елемент дрвета нас такође учи о великодушности природе.

Где поставити биљке?

Када планирате где да позиционирате биљке обавезно укључите улаз, спаваћу собу и дневни боравак. Можете их енергетски повезати са одговарајућим саксијама или користећи само једну врсту кућне биљке.

Такође, било добро да одређене биљке нађу своје место и у купатилу. Жива зелена биљка у купатилу може помоћи да се уравнотежи енергија воде која је исцрпљена сталним одлажењем воде. Биљка трансформише опадајућу енергију воде у животни чи који уздиже.

Istraživanja došla do zaključaka koji će se dopasti svima koji vole da prilegnu nakon ručka

Преузмите андроид апликацију.