Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Идеална места током кишних дана у Новом Саду

Почео је септембар и већ у првим данима изненадила нас је киша, знатно нижа температура и тмурно време. Како је лето на издисају, нисмо ни сигурни да ли ће нас сунце више огрејати и с тога лагано своје активности пребацујемо из летњих башти и паркова у топлије и ушушканије просторе.
Не брините, можда сада не видите кроз прозор назнаке кише, али то се врло брзо промени..

Ево неколико савета које би сте могли искористити уколико сте у потрази за савршеним кутком ових дана:

  • У центру града, у улици Исе Бајића пронаћи ћете кафић назван Ле Бол.

Налик на мале француске кафиће, Ле Бол је ушушкан у пасажу, између две улице, Дунавске и улице Исе Бајића. Ле Бол је врло шармантно, омање место чији посетиоци уживају у дивном погледу јер је, уместо зидова, кафић окован стаклом.

Углавном ћете опазити њихове госте на рачунару или за књигом јер је мирно место, идеално уколико вам је потребно да се склоните од гужве, да радите, учите, читате. Уз то – не заборавите да уживате у топлом напитку јер напокон је стигло годишње доба које нам то чини још лепшим доживљајем!

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
  • Други предлог је да посетите Булевар Букс, књижару – кафић, због које првенствено долазите да би пазарили неку од бројних књига.

Булевар Букс је за више од деценије постојањa унапредио своју понуду па је ово место временом постало стациште бројних промоција, дебата, али и музичких група.

Уколико желите да дан проведете квалитетно, а одлазак у природу није више практичан, у Булевар Буксу сигурно можете да се занимате сатима јер нећете моћи да одолите толиком броју књига.

Поред књига овде ћете пронаћи и стрипове, као и сигурно неке добре информације о разним темама које вас интересују. Честа су вечерња гостовања академика, преводилаца, музичара па ако вас надахне да останете дуже у овој врло чудновтој и крајње занимљивој књижари, заборавићете дефинитивно на временске неприлике!

  • Уколико сте за нешто слатко, немојте заобићи посластичарницу Времеплов.

Сада када је лето прошло и када сви мање бринемо о томе да ли ће нам се видети неки грам вишка, почастите се добрим колачем или тортом и приуштите себи слатки предах, поготово јер киша уме да нас гњави и тотално онераположи.

За слаткише је проверено да подиже расположење!

У Времеплову је пријатан амбијент због тамних, масивних дрвених површина које красе ентеријер ове посластичарнице, а субјективно мишљење да сте у упали у неко друго време, као у неку бечку посластичарницу и једете најлепше делиције.

Није вам чак ни потребно да путујете нигде, само да се упутите ка Булевару ослобођења и пронађите „ваш“ Времеплов!

  • Новосадски биоскопи су увек добро решење!

Погледајте биоскопски репертоар на Градске инфо и замените лоше време са неком лепом филмском причом. Машта ради свашта, а поготово сада када пролази лето и већина нас чека новогодишње празнике и само би да прескочи јесен. Новосадски биоскопи су добро решење чак и када није киша.

Бирајте Арена Синеплекс, биоскоп у тржном центру Променада или Синестар Биоскоп у тржном центру Биг.

Од ваше локације изаберите где вам је најближе, и наравно не заборавите, тугу око лошег времена треба поделити са другим па с тога на филмске премијере поведите вама неког драгог! Сигурно ће вам бити лакше!

Фото: Градске инфо
  • Екипно се разведрите у куглани Жабац

Лоше време није само за храну, пиће и филмове. Уколико сте тип особе који воли дружења са пријатељима, а не остаје вам се у стану, искористите ове тмурне дане и разведрите се сви заједно у куглани Жабац.

Жабац је познато место међу Новосађанима јер сем куглања овде ћете пронаћи и игре попут билијара и пикада.

У Жабцу ћете сигурно заглавити и по неколико сати, поготво уколико се игре преокрену у такмичење. У сваком случају све и да не волите да губите, сигурна сам да ћете се добро провести.

  • Спортска рекреација увек подиже расположење – немојте заобићи затворене базене на Спенсу.

Лоше време доноси и мање активности. Некако се сви улењимо чим мало захлади. Немојте допустити да вам време буде изговор за лењост, доказано је да спортска активност доприноси бољем расположењу.

На добро познатој адреси Спенса затворени базени су почели са радом.

Пливање Дунавом, замените за новосадске базене и останите мотивисани и када лето прође.

Фото: Градске инфо
Септембарски дани можда нису тренутно нису баш тако лепи и топли, али сигурна сам да можете пронаћи мноштво различитих начина да се забавите и задржите добро расположење јер Нови Сад има сасвим довољно догађаја па све и да сте највећи поборници лета и летнњих активности, нешто ће вам се ипак допасти.

У сваком случају, не заборавите да ће и кишни дани проћи!

Šta se dešava sa novosadskim vozačima kada padne kiša?

Преузмите андроид апликацију