Ова грицкалица од лука добија додатну дозу протеина захваљујући сиру са ниским садржајем масти, који има мало калорија и висок садржај протеина. Идеалне су за све који пазе на исхрану, али желе да уживају без гриже савести.
Састојци:
- 1 лук
- 1 шоља свежег сира
- 1 јаје
- со
- бибер
- мало свежег тимијана
- ½ кашичице сушеног оригана
- маслиново уље
Припрема:
Загрејте рерну на 200 °Ц. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране. Очистите лук и исеците га на колутове. У чинији помешајте свеж сир, јаје, со и оригано док не добијете глатку смесу.
Прелијте лим за печење маслиновим уљем. Савет – будите великодушни са уљем јер ће чипс бити хрскавији.
Ставите око једну и по кашику смесе немасног сира на лим за печење и кашиком обликујте кругове величине колутића лука. Ставите по један колут лука на сваки круг мешавине и лагано га притисните. На колутове лука покапајте још мало маслиновог уља и зачините сољу, бибером и тимијаном.
Пеците у рерни 24-28 минута док ивице не постану златно смеђе и хрскаве.
Извадите готов чипс из рерне и оставите да се охлади неколико минута. Затим их пажљиво извадите лопатицом и послужите.
Da li je zdravije prženje na ulju ili na masti? Evo šta kažu stručnjaci
Преузмите андроид апликацију.