Почетна > Бизнис
Бизнис

И у септембру на одмор без ограничења

Не мислим да су угрожени аранжмани грађана Србије који су планирали да на одмор оду до краја овог или током следећег месеца, каже Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција “Јута”.
Фото: Unsplash/Elizeu_Dias

Иако је летња сезона ове године знатно каснила, услови за улазак наших грађана у најпосећеније туристичке земље су били добри. Од отварања граница, а уз чињеницу да се и у нашој земљи број оболелих значајно смањио, због чега нас је ЕУ ставила на зелену листу, услови су се само побољшавали.

Тако је највећи број наших туриста до сада путовао уз потврде о вакцинацији и углавном антигенске тестове за које нису морали да издвајају веће суме новца.

У Црну Гору, Албанију и Босну и Херцеговину могло је, а и даље може да се путује без потврда о имунизацији и неопходних тестова и то је разлог што је највише туриста одмарало управо на овим дестинацијама.

У агенцијама наводе да примећују да се грађани више интересују о могућим забранама, што је логично, јер број заражених расте, али да за сада немају никакве најаве да би могло да дође до увођења рестриктивних мера.

За Грчку је мало слободних места, па су многи одмор померили за септембар. Ове године је чак тражња већа од понуде, разлог је и то што је сезона каснила, а многи власници смештаја нису на време отворили и припремили објекте.

Из домаћих агенција више пута су током претходних недеља наглашавали да имају уверавања да се Грчка неће затварати без обзира на околности што значи да ће се путовања планирана до краја лета реализовати.

Исти случај је и са Албанијом и Северном Македонијом, па се, како кажу, надају да ће сезону привести крају како је и планирано.

О срспким туристима који летују у Албанији прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.