Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Хуманост на делу! А како другачије петком? (петак, 9. јун)

Дуго чекани петак је стигао. Петак стигао а са њим и пљускови са грмљавином и температура до 24 степена. Стигла и спарина и класична дилема свих нас. Куда вечерас?
Фото: Градске инфо

Екипа нашег портала је истражила за вас шта се дешава у  граду овог петка. Ово су само нека од дешавања која не смете пропустити.

Европска зелена недеља у Новом Саду

У оквиру ЕУ Зелене недеље која се одржава од 3. до 11. јуна, у Културној станици Еђшег 9. јуна од 9 сати, биће организован „SustainStudy“ тренинг за учитељице и учитеље, односно наставнике и наставнице, а чији је циљ унапређење знања и вештина повезаних са одрживим развојем, усмереним на тему воде.
Стицање одређених навика и свести о важности очувања животне средине почиње од најранијег периода живота једног детета.

Зато је важно да наставни кадар поседује квалитетна знања која може пренети својим ученицима, како би заједно учествовали у том процесу.

Данас се у нашем граду одржава један хуманитарни догађај.

На СПЕНСУ у амфитеатру на 1. спрату ће се од 17:30 часова одржати дечија представа у изведби Дечијег позоришта и школе глуме “Театрило” након чега ће бити организована радионица за децу и хуманитарни базар за нашу Јелену.

Јелена је мајка двоје деце и већ две године води борбу са карциномом, сада је потребно обезбедити новац да оде у Атину и што пре да отпочне терапију.

Опера у три чина „Тоска“ спада међу најзначајнија Пучинијева дела. Према драми В. Сардуа либрето су написали Л. Илика и Ђ. Ђакоза.

Изведбом данас са почетком у 19.00 часова на сцени „Јован Ђорђевић”, диригује Александар Којић, а у главним солистичким улогама наступају : Свитлана Декар (Флорија Тоска, славна певачица), Александар Саша Петровић (Марио Каварадоси, сликар), Небојша Бабић (Барон Скарпија, шеф полиције), Страхиња Ђокић (Чезаре Анђелоти, политички кривац), Горан Крнета (Црквењак), Игор Ксионжик (Сполета), учествују солисти, Хор, Оркестар и Дечији хор Опере СНП-а.

Фото: архива СНП

Бенд „Killo Killo Banda“ и „DJ Shi Cu“ наступиће вечерас у Клубу Каж’те са почетком у 22:00 сата.

У Пупин пабу вечерас наступа Тропико бенд. Резервишите ваша места на време позивом на број 066/266 166.

Не заборавите да је број места ограничен!

У Герили од 21:00 час „White trash party“. Улаз је бесплатан.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Matavulj Bojana

Преузмите андроид апликацију.