Почетна > Србија
Србија

Хуманитарна акција Војске Србије у Централноафрицкој Републици

Припадници контингента Војске Србије у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици (МИНУСЦА), организовали су хуманитарну акцију у Центру за мајке и децу у престоници Бангију, саопштено је данас из Министарства одбране.
Фото: Танјуг/Министарство Одбране и Војска Србије

Донацију у виду основних потрепштина за штићенике те установе – децу до пет година старости – прикупили су штабни српски официри и припадници војне болнице нивоа 2+ и тако наставили праксу претходних контингената Војске Србије ангажованих у тој мисији.

Уручењем те помоћи наставља се низ хуманих акција које припадници Војске Србије ангажовани у мировним операцијама спроводе, сада већ традиционално, како у земљи ангажовања тако и у Републици Србији по повратку из мисије, наводе из Министарства.

Те хумане акције доприносе и успостављању међусобног поверења између припадника Војске Србије и локалног становништва, додаје се у саопштењу.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а осим за војну болницу нивоа 2+, своје припаднике ангажује и као штабне официре и војне посматраче.

Српска војна болница, која је од пре две године потпуно аутономна и самоодржива, обезбеђује прву и другу линију здравствене заштите особља Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених.

Polazak školu u veći stres za roditelje nego za decu

Преузмите андроид апликацију.