Почетна > Србија
Србија

Хумана акција контингента Војске Србије у Централноафричкој Републици

Припадници контингента Војске Србије у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици, организовали су ове недеље хуманитарну акцију у Центру за мајке и децу у престоници Бангију, саопштило је Министарство одбране Србије.
Фото: Танјуг/ Министарство обране и војска Србије

Донацију у виду основних потрепштина за људе који су смештени у овој установи прикупили су наши штабни официри и припадници војне болнице нивоа 2+, и тако наставили праксу претходних контингената Војске Србије ангажованих у овој мисији.

Осим донације, припадници Војске Србије ангажовали су се и на уређењу простора за игру и рекреацију у комплексу Центра за мајке и децу, што је посебно обрадовало најмлађе штићенике те установе.

Ангажовањем припадника Војске Србије на оваквим активностима, осим хуманог аспекта, даје се додатни допринос јачању међусобног поверења и подршци локалног становништва за задатке које реализују у овој афричкој земљи.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а осим за војну болницу нивоа 2+ своје припаднике ангажује и као штабне официре и војне посматраче.

Српска војна болница, која је од пре три године потпуно аутономна и самоодржива, обезбеђује прву и другу линију здравствене заштите особља Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених, наведено је у саопштењу.

Petković: Povređenom Galjku predstoji ozbiljno lečenje zbog teške povrede

Преузмите андроид апликацију.