Аспирин, кока кола и зачињена сечуанска храна били су формула против мамурлука легендарног кувара, који је због свог посла морао често да пије и једе, а сваки народ света има своје проверене, популарне рецепте да преживи дан после.
Од како је ферментисаног воћа, човек је почео да мућка различите препарате и проналази различите начине да ублажи последице неконтролисаног испијања пића на њиховој бази. Стари Грци који су славили Диониса, бога вина, носили су венце од биља на глави да би спречили пијанство. Плели би лишће и гранчице ловора и бршљана, јели би купус, сирова јаја или печеног канаринца.
Да ли сте превише попили током журке?
Ево како да се лако решите мамурлука
На Тајланду покушавају да једу веома зачињене пиринчане резанце, а Ирци се ослањају на протеинску бомбу, доручак који укључује јаја, сланину, кобасице, пуно путера и кромпира.
Супице које враћају у живот
После бурне ноћи, Грцима и Турцима није страно да оду у ресторан брзе хране и једу супу, било да јутарње птице још нису запевале или је сунце већ изашло. „Пацас“ је супа, нешто попут нашух шкембића, која наводно највише помаже. Масно, густо и кремасто, уз додатак сирћета и белог лука, враћа у живот.
Стручни савети
„Сурстромминг“ је скандинавски специјалитет за оне са јаким стомаком и слабим чулом мириса. Ферментисане харинге су близу врха светске ранг листе намирница са најнепријатнијим мирисом. Иако су Северњаци познати по пићу и вреди послушати њихове савете, наш фаворит је онај Швеђанин који препоручује киселе краставце, најбоље у хамбургеру. Они такође имају и кокосову воду на својој листи за куповину, што је нови хит за мамурлук.
Кафа и шпагете
Довољно је једном погодити чиме Италијани лече мамурлук. Наравно, реч је о тестенинама, а најпопуларнији су шпагети аглио е олио и нешто компликованија карбонара. У аглио и олио стилу добре су и машне или пужеви, а за сос ће бити довољни маслиново уље, бели лук и евентуално мало љуте паприке. Додајте томе неколико еспреса и успех је загарантован. Ако вам треба нешто екстремније од кафе и тестенине, Сицилијанци се куну у пице.
Омлет за дан касније
На трпези савесних љубитеља алкохола у Шпанији пред излазак је пинчо де тортиља. Специјалитет од јаја, кромпира, лука и паприке је укусан и хладан, а у њему се најбоље ужива након што се вратите из ноћног провода уз сангрију. Поједностављено, пинчо де тортиља је најсличнија омлету са кромпиром који се након припреме у тигању запече у рерни.
Iznenadićete se, ali je istina: Ove kalorične namirnice možete da jedete čak iako ste na dijeti
Преузмите андроид апликацију.