Сви волимо да користимо микроталасну пећницу јер се у њој храна брзо спрема, па остатке јучерашњег ручка за неколико секунди можете претворити у укусан и топао оброк.
Међутим, иако вам микроталасна пећница може уштедети време, постоји и одређени ризик.
Пре него што припремите следећи оброк у микроталасној, уверите се да не поновите уобичајену грешку која би вас могла коштати здравља, а на то упозоравају стручњаци Америчке агенције за безбедност хране.
Ако спремате храну у микроталасној, морате је повремено окретати да се равномерно загреје, па ако ваша микроталасна нема могућност да сама окреће посуду, урадите то сами да не бисте јели сирова храна.
Међутим, постоји још једна много важнија ствар, а то је оставити оброк неко време у микроталасној пећници након завршетка програма да се заврши процес кувања, иначе храна може остати сирова.
Колико дуго храна мора да одстоји у микроталасној после кувања зависи од хране коју припремате, а према мишљењу стручњака, храну попут хлеба и ситног поврћа треба оставити кратко, док је за месо потребно више времена.
А на самим производима може бити назначено колико је потребно да храна одстоји, па прочитајте прије припреме.
Ако то не учините, можете се разболети, а према ЦДЦ-у, Салмонелла ентерица је повезана са једењем недовољно куване хране.
Da li znate koji je najgori sastojak koji možete dodati u kafu ako ste na dijeti?
Преузмите андроид апликацију.