Након што се стотинак туриста (из Пољске, Словачке и Словеније) отровало храном у Будви, туристичка инспекција је затворила хотел у којем су били смештени. Према наводима црногорских медија, хотел није имао дозволу за рад, а печаћен је више пута у току лета.
Како се десило да овај угоститељски објекат ради нелегално наочиглед свих? Где су смештени отровани туристи?
„Хотел је затворен, већ 8. пут је печаћен и он не може да обавља угоститељску делатност док не добије одобрење“, рекла је за ТВ Прва вршитељка дужности директорке црногорске Управе за инспекцијске послове Ана Вујошевић.
„Тачно је да је била таква ситуација (да је хотел радио упркос томе што је био печаћен осам пута)“, рекла је Ана Вујошевић и додала да је тиме учињено кривично дело.
„Што се тиче тровања, нисмо добили од надлежних институција информације, тако да не знамо како је тровање настало. Имамо само информације да се 96 туриста жалило на те симптоме“, рекла је.
„Сви су пуштени, налазе се у добром здравственом стању“, додала је.
Да ли је тровање настало у овом хотелу или на неком другом месту, знаћемо након што се ураде даља испитивања и узорковања, додала је.
„Знамо само да су у питању гости који се налазе у том објекту. Јако непријатна ситуација за туристичку сезону. То је јако лоша порука“, рекла је Ана Вујошевић и истакла да је недопустиво што је дозвољена сива економија, тј. да је хотел радио упркос томе што је печаћен осам пута.
Преузмите андроид апликацију.