Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Хофенхајм отпустио Хенеса

Фудбалски клуб Хофенхајм саопштио је да Себастијан Хенес више није њихов тренер.
Хефенхајм
Фото: Танјуг/Uwe Anspach/dpa via AP

Син чувеног немачког фудбалера Дитера и синовац почасног председника Бајерна Улија Хенеса у клуб је дошао у јулу 2020. године, након успешног ангажмана у „Б“ тиму Бајер Минхена.

На почетку је имао добре резултате, али ове сезоне екипа је доста опала, толико да није славила већ девет кола у Биндеслиги. Кап која је прелила чашу био је пораз (1:5) од Борусије из Менхегладбаха у последњем колу. Занимљиво, после те утакмице и њихов противник упркос силном тријумфу је саопштио да је отпустио тренера Адолфа Хитера, али да ће се он задржази у клубу још преостала два кола до краја првенства.

Спортски директор Хофенхајма Александер Розен рекао је нису лако донели ову одлуку.

„Увек смо јасмо пружали подршку Себастијану Хенесу и као тренеру и као особи. То је још један разлог зашто нам ово није била лака одлука. Међутим, након анализе која је обављена још пре последњег меча, морамо признати да су резултати и дешавања у протекла два месеца направили превагу и засенили све добре резултате и ствари, као и то да смо дошли до четвртог места. Најважније питање које смо морали себи да поставимо је како да се изборимо са овим лошим дешавањима, што смо и учинили. После дуже анализе донета је одлука, како бисмо у нову сезону ушли у сасвим другачијој клими“, рекао је Розен.

И сам Хенес је потврдио речи директора.

„Након детаљног разговора са Ризеном и руководством клуба јуче зајендички смо се договорили да прекинемо сарадњу. Протеклих недеља смо заједно детаљно анализирали наше резултате и могу рећи да је са моје тачке гледишта ово споразумни растанак“, поручио је Хенес.

Ibrahimović neodlučan

Преузмите андроид апликацију.