Почетна > Србија
Србија

Хоџај: Србију примају у организације, тзв. Косово због Куртија санкционишу

Потпредседник скупштине привремених приштинских институција Енвер Хоџај приметио је данас да, док Србију примају у споразум у оквиру Асоцијације нација Југоисточне Азије (АСЕАН), тзв. Косово због политике коју води Аљбин Курти санкционишу и искључују из процеса у многим међународним организацијама.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ridvan Slivova

Хоџај, који је члан Демократске партије Косова, истакао је у објави на Фејсбуку да у мултиполарном свету „Куртијева влада води потпуно погрешну политику“.

Указао је и на то да због тога западне демократије санкционишу владу у Приштини, а велике азијске земље, које, како је навео, признају тзв. Косово, искључују из процеса.

То, према његовим речим, потврђује и приступање Србије Уговору о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији у оквиру АСЕАН-а, за који је рекао да је утицајна организаца која представља најразвијенији регион Азије.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић потписао је данас у Џакарти, где се одржава 43. самит АСЕАН, инструмент о приступању Уговору о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији.

Европска унија је у јуну увела санкције тзв. Косову, захтевајући деескалацију ситуације на северу покрајине.

Gašić sa Fergusonom o unapređenju saradnje između dve države

Преузмите андроид апликацију.