Почетна > Свет
Свет

Херш: Русија је победила у Украјини, али Запад наставља да лаже о томе

Амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш објавио је данас, позивајући се на извор из америчке обавештајне заједнице, да је Русија победила у рату у Украјини, али, како наводи, Бела кућа и западни медији настављају да лажу о томе.
Фото: Танјуг/AP Photo/Leo Correa

„Рат је готов. Русија је победила. Нема више украјинске офанзиве, али Бела кућа и амерички медији морају да подрже лаж“, рекао је саговорник америчког новинара за текст објављен на платформи “Сабстек”.

Он је навео да су главни делови украјинске војске отказали офанзиву, без оглашавања о томе, додавши да и даље нема прекида ватре зато што украјински председник Володимир Зеленски инсистира на продужавању сукоба.

„Рат се наставља јер Зеленски инсистира на томе. Нема разговора о примирју у његовом штабу или у Белој кући јер они нису заинтересовани за преговоре који би окончали масакр“, пише Херш, позивајући се на обавештајни извор.

Он истиче да су све изјаве Кијева о успесима у контраофанзиви лаж, да су украјинске трупе повратиле само делиће територије, као и да би у украјинској војсци могло да дође до побуне уколико јој буде наређено да настави офанзиву.

„Истина је да ако би украјинској војсци било наређено да настави офанзиву, она би се побунила. Војници више не желе да гину”, навео је он.

Zelenski u Vašingtonu, sve više republikanaca protiv slanja novca Ukrajini

 

Преузмите андроид апликацију.